ZANIMIVO! Tabor za nadarjene med prvomajskimi počitnicami pod okriljem ZPM Maribor?

Iz ZPM Maribor (Zveza prijateljev mladine Maribor) so nam poslali naslednji zanimiv zapis:

Spoštovani!

Tudi v času prvomajskih počitnic pripravljamo tabore za nadarjene učence. V času od 27. -29. 4. 2016 bodo mladi v Piranu poglabljali znanje KEMIJE.

Tokrat pripravljamo KEMIJSKI TABOR, kjer bodo udeleženci na tridnevnem kemijskem taboru izvedli terensko delo z nabiranjem rastlinskega materiala (dišavnice). Udeleženci bodo spoznali ter se urili v izvajanju laboratorijskih tehnik pridobivanj eteričnih olj (ekstrakcija, ekstrakcija z organskim topilom, destilacija z vodno paro), spoznali bodo izolacijo eteričnih olj ter kemijsko-fizikalne lastnosti omenjenih spojin. Dneve bomo še dodatno popestrili z različnimi aktivnostmi (zabavni večerni program, sprehodi ob obali, …). Prijavnice bomo zbirali do 20. 4. 2016 oz zasedbe prostih mest.

Vljudno vas prosimo, da s taborom seznanite tiste nadarjene učence, ki bi se želeli udeležiti tabora. Udeleženci lahko imajo udeležbo na taboru tudi subvencionirano. Organiziran je tudi prevoz. V prilogi dopisa najdete osnovne podatke o taboru. Prijavnico ter vse ostale informacije zainteresirani najdejo na naši spletni strani

Lep pozdrav,

Urša Žiger

 

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)