preserenNatanko ob 8.35 se je oglasil šolski radio. Učenca Urban  in Andrej  iz 6. a sta razmišljala o kulturi. Le kaj je to? Urban je postregel z definicijo, zapisano v SSKJ, in se dotaknil tudi problema kulture medčloveških odnosov. Tako sta nas povedla v ta praznični dan.

Nadalje sta razmišljala o umetnosti, kaj je, o njenih vrstah. Učeni definiciji iz slovarja, so se pridružili učenci od 1. do 5. razreda  s  svojimi iskrivimi  mislimi o pesnikih, slikarjih, kiparjih, arhitektih, glasbi, plesu in nazadnje gledališču.

Ob vsaki temi se je oglasila interpretacija pesmi. Očarali so nas mladi recitatorji Alis iz 6. b, Izidor, Veronika in Sara iz 9. a ter Naja iz 9. b.

Urban in Andrej sta napovedala ogled gledališke predstave Kulturnega društva Pekre Limbuš, Butalci. S Partljičevimi besedami, zapisanimi v gledališkem listu te predstave, sta se posmehnila t.i. butalcem, ki jih je ,žal, po vsej mili domovini veliko. Kdo ve, ali se ne skrivajo tudi med nami? Ali nisem med njimi tudi jaz? Nastopajoči si niso mogli kaj, da se ne bi nasmejali!

Toda Urban in Andrej sta malce v zadregi, ker jima je z jezika ušla neprijetna resnica, poskušala zaključiti kulturno. Zaželela sta nam lep kulturni praznik in nas povabila na vrsto kulturnih dogodkov, ki se bodo odvili na ta praznični dan. Prepričana sta bila, da se bomo videli vsaj na eni izmed njih!

Oddajo sta pripravila učiteljica Darja Medved, avtorica scenarija, učitelj Goran Marič pa je poskrbel za snemanje in motažo.

Posnetek radijske oddaje lahko poslušate tukaj.

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)