Pust – dan, ki ga otroci nestrpno pričakujejo. Šolarji so ostali doma, v šolo pa so prišli klovni, princeske, kavbojci, čarovnice, zajčki, policaji, snežaki….

Učenci od 1. do 5. razreda smo rajali v šolski telovadnici, kjer so se maske tudi predstavile. Pustne šeme so se preizkusile v različnih spretnostnih igrah, naučili smo se skupen ples, presenečenje pa so nam pripravili kurenti s svojim obiskom in nam tako popestrili zabavno dopoldne.

Dne 28.2.2017 je naša šola sodelovala na pustni povorki v Limbušu. Učenci od 6. do 9. razreda so prišli v šolo komaj ob 13.30, ter so se do 15. ure pripravljali na šolski izbor maske za najboljši izgled in najboljšo koreografijo. Vsi razredi so se zelo potrudili, ampak naša zelo stroga žirija je določila le prve tri. Tretje mesto so zasedli učenci 9. b razreda, drugo učenci 8. b razreda, veliki zmagovalci pa so bili učenci 9. a razreda, kateri so predstavili vragolije in akrobacije iz cirkusa.

Po ocenjevanju skupinskih mask so nas obiskali kurenti, kateri so bili tudi v prvih vrstah povorke od šole do trgovskega centra v Limbušu. Pri trgovskem centru se je zbrala velika množica ljudi, katera je z zanimanjem spremljala predstavo treh najboljših šolskih mask in najmlajših iz vrtca.

Sodelovanje med šolo in krajem se je tukaj zelo izkazalo.

Na tem mestu se bi radi zahvalili tudi ga. Lončarič, katera je pustno povorko Limbuša zelo dobro organizirala.

Veselimo se že pustnega torka v letu 2018!

Zapisala: Katja Gracar in Stojan Lukman

(Skupno 596 obiskov, današnjih obiskov 1)