V ponedeljek, 15. maja 2017, bodo učenci naše šole prevzeli Muzej narodne osvoboditve Maribor. Kaj se bo dogajalo? Na ta dan bo 32 učencev od 6. do 9. razreda prevzelo kar nekaj delovnih mest v tem muzeju. 12 jih bo vodilo naše učence po razstavah, 6 jih bo vodilo likovne delavnice, 5 jih bo pripravljalo razstavo na temo zgodovine šolstva v Limbušu, trije bodo skrbeli za stike z javnostjo, 2 učenca bosta poskrbela za red in mir v muzeju, 2 učenca bosta fotografa dogajanja, ena učenka bo prikazovalo delo tkalke in  devetošolka bo prevzela delo direktorice muzeja.

Prevzem se bo zaključil z otvoritvijo razstave  Naša šola je odprla vrata (Zgodovina šolstva v Limbušu), ki bo na ogled v Muzeju NO do 10. junija 2017.

Na izvedbo tega projekta smo se pripravljali že od začetka šolskega leta, ko smo razpisali delovna mesta na katera so se učenci prijavili s prijavnico, v kateri so morali med drugim zapisati svoje kompetence za delovno mesto za katerega so kandidirali. Ob koncu prijavnega roka je komisija preučila vse prijavice in izbrala 32 učencev, ki sodelujejo v projektu. Učenci so se na projekt intenzivno pripravljali od meseca februarja, ko so obiskovali muzej, zbirali gradivo za razstavo, …

Več o dogajanju pa vam zapišemo na dan prevzema oz. v dneh po prevzemu.

Mentorici: Andreja Cvetko in Jelka Napast

(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)