» Mir se nam ponuja v vsakem trenutku, v vsakem dihu, v vsakem koraku.«

Ob 100 letnici Lionizma v svetu se je v soboto, 27. maja 2017 se je  v Osrednjem atriju Mestne hiše v Ljubljani odvijala zaključna prireditev mednarodnega natečaja Plakat miru, ki ga že dvajset let organizira Lions klub iz Slovenije, Distrikt 129. Natečaj je letos potekal pod naslovom »Mir praznuje«.

Na zaključno prireditev je bilo povabljenih 24 finalistov iz vse Slovenije, kjer so prejeli priložnostna darila in priznanja za najlepše plakate. Priznanja je podelila koordinatorka natečaja in pooblaščenka guvernerja za Plakat miru, gospa Darja Delavec, razstavo pa je odprl guverner Distrikta 129, gospod Gregor Pajić. Po otvoritvi so vsi finalisti ustvarili še skupinski veliki Plakat miru, ki ga je na osrednji prireditvi pred Mestno hišo , s poslanico miru, »Mir se nam ponuja v vsakem trenutku, v vsakem dihu, v vsakem koraku«, odprl Alen Kobilica.

S svojim plakatom je na zaključno prireditev bil povabljen tudi naš učenec iz osmega razreda, Jure Antolinc.

Juretov plakat je na občinskem nivoju za nadaljnje tekmovanje izbral Lions klub Piramida iz Maribora. 21. marca 2017 je bila v Hotelu Piramida otvoritvi Plakata miru vseh sodelujočih otrok na občinskem nivoju, kjer je Lions klub Piramida naši šoli doniral 500 evrov za šole v naravi socialno ogroženih otrok. Za donacijo se jim v imenu šole in vseh socialno ogroženih otrok iskreno zahvaljujemo.

 

Mentorica Jasna Antolinc

(Skupno 430 obiskov, današnjih obiskov 1)