Iskrene čestitke pevkam in pevcem MPZ naše šole, ki so se včeraj v Ljudskem vrtu, udeležili Zborovskega bum festivala 2017. Odlično ste opravili svoje delo in zastopali barve naše šole. Ponosni smo na vaš delež kulturnega podviga, tako vašega lastnega, našega šolskega in tudi vse splošno slovenskega.

Menim, da se še ne zavedate veličine dogodka, katerega ste včeraj soustvarili, a čez čas, ko se vam z leti posodobi vrednostni sistem, verjamem, da boste tudi vi zelo ponosni. Glasba je tista, ki nas je včeraj, več kot 5000 glavo množico, iz vseh koncev Slovenije povezala. V veselje mi je bilo opazovati sklepanja novih prijateljstev s sovrstniki iz krajev naše prelepe Slovenije, za katere še poprej nikoli niste slišali. Ne samo, da ste lahko brezskrbno gazili po »sveti travi« v Ljudskem vrtu, tudi preglasili ste viole, poleg tega pa ste bili intonančno precej prijetnejši za poslušat. Nastalo je nešteto fotografij rokovanj in objemov v »selfijih« z županom, g. Fištravcem, in predsednikom države, g. Pahorjem. V živo pa ste spoznali tudi svoja glasbena vzornika duo Wild Art, zmagovalca oddaje Slovenija ima talent, ki sta navduševala s svojim muziciranjem.

Muzicirali ste tudi vi. In to ne sami in to ne kar tako. Ob vašem »kurjepoltnem« petju vas je spremljal kar simfonični orkester opere in baleta SNG Maribor pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča. Wow, upam, da ste ali pa še boste spoznali, kakšna čast vas je doletela.

Čestitam še enkrat in zahvaljujem se vsem, ki pesem nosijo v srcu in jo pojejo v ponos naše šole.

učitelj glasbe:

Goran Marić

 

(Skupno 355 obiskov, današnjih obiskov 1)