Sobota, 16. 9. 2017:

Na mrzlo in deževno sobotno jutro smo se zbrali pred OŠ Gustava Šiliha. Vkrcali smo se na avtobus in se podali novim dogodivščinam naproti. Pot nas je vodila proti Šibeniku, kjer smo se vkrcali na jadrnico Emo Blue. V okviru projekta Mirno morje bomo cel teden pluli po delu hrvaške obale in se družili z ostalimi udeleženci. Sobotni popoldan je bil namenjen spoznavanju jadrnice.

Nedelja, 17. 9. 2017:

Zbudili smo se v oblačno in deževno jutro. Pogled v nebo ni obetal nič dobrega, zato smo do 11. ure ostali v marini in si krajšali čas z različnimi dejavnostmi. Ko se je vreme rahlo zbistrilo, smo odpluli iz marine Šibenik proti marini Frapa pri Rogoznici. Med plutjem so nas nekaj časa valovi premetavali sem in tja, zato nekaterim ni bilo preveč prijetno v želodcu. Bolj smo se približevali marini Frapa, lepše je bilo vreme, zato smo po pristanku in vseh opravljenih opravilih, ki spadajo zraven pristajanja jadrnice, vzeli v roke brisače in se odpravili na bližnjo plažo. Voda nas je prijetno osvežila. V večernih urah smo se vsi udeleženci “Mirnega morja” zbrali na osrednjem trgu, kjer so nam organizatorji projekta zaželeli dobrodošlico. Ker je bila na sporedu tekma finala evropskega prvenstva v košarki, smo si tekmo seveda ogledali in bili zelo veseli, da je slovenska košarkaška ekipa postala evropska prvakinja.

Ponedeljek, 18. 9. 2017:

Sončno ponedeljkovo jutro je nakazovalo, da bo dan čudovit. Med potjo na otok Šolta smo se ustavili pri otoku Drvenik in se kopali ter uživali na soncu. Po prihodu na Maslinico na otoku Šolta nas je čakala predstavitev vsem ostalim udeležencem Mirnega morja. Pripravili smo plesno točko in bili veseli, da nam je uspela. Sledil je krst novih udeležencev Mirnega morja ter druženje ob palačinkah in glasbi.

Torek, 19. 9. 2017:

V zgodnjih jutranjih urah nas je prebudila nevihta. Ker se je napovedovalo slabo vreme, smo kar hitro izpluli iz marine Maslinica na Šolti in odpluli proti marini Kaštela pri Splitu. Vmes so nas po morju malo premetavali valovi in tudi našo prvo nevihto na jadrnici na morju smo doživeli. Po pristanku se je prikazalo sonce in nas razveselilo s svojimi toplimi žarki. Popoldan so nas na obali čakale različne delavnice, ki smo se jih udeležili. Preizkusili smo se v igranju na bobne, se podpisali na veliko skupno jadro in seveda pričeli z barvanjem naše zastave, ki bo kmalu visela na jamboru naše jadrnice.

Sreda, 20. 9. 2017:

Spet smo se zbudili v deževno, hladno in vetrovno jutro. Dan je hladnejši naredila burja, ki nam je žvižgala okoli ušes. Po zajtrku je dež ponehal in odpravili smo se na obalo, kjer so potekale različne zanimive delavnice (risanje tatujev, izdelava obeskov, vožnja z invalidskim vozičkom, …). Suho vreme ni trajalo dolgo in žal smo se morali skriti v podpalubje, kjer smo dokončali barvanje naše zastave. Janja je vadila klarinet, ostali pa smo si čas krajšali ali z branjem ali pa z različnimi igrami. Po skupni pripravi kosila se je vreme izboljšalo in posijalo je sonce. Odpravili smo se na sprehod do bližnje vasice, kjer smo iskali zanimive motive za fotografiranje ter lovili zadnje današnje sončne žarke. Zvečer smo se odpravili na ples, ki so ga pripravili organizatorji.

Četrtek, 21. 9. 2017:

Danes smo se vstali zelo zgodaj saj smo morali biti do osme ure pripravljeni na izplutje. Pričakalo nas je lepo sončno jutro, ki je nakazovalo, da bo tudi dan takšen. Po opravljenih jutranjih opravilih smo se najprej fotografirali z našo zastavo. Opazovali smo izplutje vseh jadrnic projekta Mirno morje. Vse jadrnice in tudi naša so izplule iz marine Kaštela in nekaj časa skupaj plule po zalivu. Po navodilih organizatorjev so najprej vse jadrnice razprostrle svoje zastave malo za tem pa so razprle svoja jadra. Pogled je bil čudovit. Po končanem zaključnem protokolu nas je pot vodila do Vodic, kjer smo prespali. Prosti čas v Vodicah smo izkoristili za pohajkovanje po kraju in za nakup spominkov.

Petek, 22. 9. 2017:

Po jutranjem fotografiranju smo se poslovili od ostalih jadrnic in se odpravili proti naši matični marini v Šibeniku. Seveda smo se vmes še ustavili pri otoku Kakanj, kjer smo lepo vreme in prosti čas izkoristili za kopanje in nastavljanje soncu. Po prihodu v marino v Šibeniku smo se lotili pospravljanja, saj nas jutri čaka slovo in pot domov.

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)