V torek, 6. marca 2018, je bila v Art kavarni Mercure Maribor City centru (bivši Hotel Piramida Maribor) otvoritev razstave 30. mednarodnega likovnega natečaja Plakat miru 2017.

»BODOČNOST MIRU« je bilo geslo tokratnega natečaja, ki ga je razpisalo Mednarodno združenje Lions klubov – LCI, v naši državi pa ga je, v sodelovanju s posameznimi Lions klubi, izvedel Lions Distrikt 129 Slovenija.

Namen mednarodnih likovnih natečajev Plakat miru je spodbujanje otrok v starosti 11 do 13 let k razmišljanju o življenju na planetu, bodočnosti, ljubezni, medsebojnem razumevanju ter miru. Vsako leto na svetovni ravni s svojimi izdelkih na predpisano temo sodeluje več kot 500 000 otrok.

Tudi otroci naše šole so, letos že šestič, sodelovali na tem natečaju. Svoja razmišljanja o miru, prijateljstvu, prihodnosti so prenesli na risalne liste in ustvarili zelo lepe izdelke. Na občinskem nivoju so s svolimi plakati sodelovale učenke Kaja FIDLER JURIČ, Ana HACE, Belana JEZOVŠEK, Nuša KRAJNC, Laura LUKMAN, Minca MUNDA, Neža MUSIL, Pia NOVAK in Sara Svena SORŠA. Plakat Neže Musil, učenke 6. razreda, je bil na državnem nivoju uvrščen med 24 najlepših plakatov v Sloveniji, za kar ji iskreno čestitamo. Zaključna prireditev bo 24. 3. 2018 v Qulandiji v Novem mestu.

Na tem mestu bi se želeli zahvaliti tudi Lions klubu Piramida Maribor, ki nam za sodelovanje na natečaju vsako leto donira 500 eurov, namenjenih sofinanciranju šole v naravi za učenke in učence iz socialno ogroženih družin.

 mentorica Jasna Antolinc

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)