Tudi v tem šolskem letu smo se v okviru novinarskega krožka udeležili tekmovanja za Zeleno pero, na katerem učenci pišejo eko-novinarske članke. Letošnja tema, s katero so se ukvarjali učenci, je bila VODA. Tako so raziskovali vodo v plastenkah, čistilni sistem na našem območju, vpliv vode na naše telo, živo vodo, pomen vode v verstvih in še mnoge druge teme.

Na šolskem tekmovanju so bronasta priznanja prejeli Lucija Marković, Nika Maroh, Vita Trantura, Jurij Švagerl, Gaja Strmšnik, Lana Boršič, Aljoša Vreš, Katja Kokalj, Kaja Fidler Jurič, najboljši pa so se udeležili državnega tekmovanja, na katerem so bili uspešni. Najuspešnejša je bila učenka 9. b, Nika Maroh, ki je dosegla 1. mesto v kategoriji 8. in 9. razredov in je prejela zlato priznanje, srebrna priznanja pa so prejeli še Lucija Marković in Vita Trantura iz 9. b ter Jurij Švagerl in Gaja Strmšnik iz 8. b.

Letošnja podelitev srebrnih in zlatih Zelenih peres bo potekala na svetovni dan okolja, 5. junija, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Priznanja bo podelil predsednik globalnega visokega Panela za vodo in mir dr. Danilo Türk.

Vsem iskrene čestitke!

Mentorica Julija Flogie

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)