Petek, 21. september 2018:

Še zadnjič z Mirnega morja 2018. Nič novega, še vedno lepo vreme, toplo morje, malo vetra. Zjutraj smo se prebudili v Milni na Braču, kjer smo pojedli zajtrk ter odpluli proti bližnjemu zalivu, kjer smo se kopali in imeli “palačinka party” Trobentica. Iz zaliva smo odpluli proti Kašteli. Ker smo bile že utrujene, smo si privoščile počitek na barki. Po privezu v marini je sledila obilna večerja, malo druženja, ter seveda priprava za jutrišnjo vrnitev v prelep Limbuš. Hvala vsem, ki ste nam omogočili novo življensko izkušnjo. Nasvidenje MIRNO MORJE 2019.

Katja, Larisa, Glorija in mentor Stojan Lukman

Četrtek, 20. september 2018:

Podobno kot prejšnje dni – super. Po zgodnjem zajtrku je sledilo spominsko fotografiranje in plovba vseh 100 jadrnic po Kaštelanskem zalivu. Malo smo plesale Makareno, mahale sosednjim barkam ter se pri Marjanu poslovili. Nato smo pluli proti Milni na Braču, kjer smo pojedli kosilo in se skopali še vedno v toplem morju. Vpluli smo v AC marino Milna, kjer smo si z učiteljem ogledali majhno vasico, pojedli večerjo. Malo smo se družile tudi s posadkami ostalih “slovenskih bark” ter legle k počitku v pričakovanju jutrišnjega dne – želimo si veter!

Sreda, 19. september 2018:

Kaj hočeš lepšega, kot sončno jutro in vonj morja. Današnji dan smo preživele v marini Kaštela. Takoj po zajtrku smo bile sprejete med “mlade jadralke”. Dopoldne smo bile v različnih delavnicah, malo smo se kopale. Po obilnem kosilu smo šle v Split, kjer smo si ogledale Dioklecianovo palačo in kupile spominke za domače. Po vrnitvi na barko smo splezale na jambor, kjer smo imele razgled na celoten Kaštelanski zaliv. Zvečer smo si ogledale svečano prireditev “Mirno more”, malo zaplesale na zabavi vseh udeležencev in legle k počitku. Dnevi res bežijo.

Torek, 18. september 2018:

Četrti dan je za nami. Relacija Maslenica – Drvenik – Kaštela. Po obilnem zajtrku je sledilo skupinsko fotografiranje slovenske flote in nato pot proti Drveniku. Tam smo se kopali, pojedli kosilo, se družili z ostalimi posadkami. Pot smo nadaljevali proti Kašteli, kjer smo se udeležile različnih delavnic, zvečer pa še plesa. Utrujene smo popadale v postelje v pričakovanju naslednjega dne. Jupi!

Ponedeljek, 17. september 2018:

Naši “mirnomorjevci” so poslali naslednji zapis:

Lepe pozdrave iz sončnega Jadrana. Današnji dan je bil pravi “jadralski”. Ko potuješ brez motorja, in  dejansko čutiš moč vetra, je pravi užitek. Relacija Rogoznica – Šolta. Danes nam je skiper Miro pokazal pomorske karte, malo smo preverile razdalje, skratka uživale. Zvečer smo animirale celotno areno z gledalci v Maslenici na Šolti, kjer smo plesale Makareno.  Malo smo se tudi družile s posadkami ostalih ladij, skratka “dan je bil popolen”. 🙂

Nedelja, 16. september 2018:

Dan se je začel zgodaj, že ob sedmih zjutraj smo pili belo kavo in gledali sončni vzhod. Nato smo ob deveti uri zapustili marino ter odpluli proti Drveniku, kjer smo se kopali. V popoldanskih urah smo prispeli v marino Frapa, v Rogoznici, kjer smo se spoprijateljili z mnogimi otroci ter skupaj preživeli večer. V današnjem dnevu smo se naučili, kako se vezati na pomol ter mnoge vozle. Čez dan je bilo prijetnih trideset stopinj.

Sobota, 15. september 2018:

Udeleženke Mirnega morja so skupaj z mentorjem prispele do marine Kaštela, kjer so že imeli ogled jadrnice. Ob zunanjem in notranjem ogledu jadrnice z imenom Trobentica so se že hitro nekaj naučili. Pošiljajo morski pozdrav v Limbuš.

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)