V četrtek, 19. 9. 2018, sta na OŠ Ljudski vrt Ptuj našo šolo zastopali 2 ekipi učencev sestavljeni iz enega sedmošolca/ke, enega osmošolca/ke in enega devetošolca/ke.

Ekipa A, ki so jo sestavljali Izidor Musil iz 9. b, Aljoša Vreš iz 8. a in Hana Kamplet Lešnik iz 7. a, je med 39 ekipami štajerske regije dosegla najboljši pisni rezultat in se uvrstila v ustni del tekmovanja. Tudi v ustnem delu so se omenjeni učenci odlično odrezali, dosegli maksimalno število točk in se uvrstili na studijsko snemanje v Ljubljani.  To je kar zgodovinski dosežek, saj se naša šola ni še nikoli predstavila v televizijski oddaji MALE SIVE CELICE.

Tudi druga ekipa B, ki so jo sestavljala dekleta – Neža Musil iz 7. b, Kaja Fidler Jurič iz 8. b in Neja Tripkovič iz 9. b, se je odrezala več kot odlično. Po doseženih točkah bi se lahko uvrstila v ustni del, a žal se dve ekipi iste šole ne moreta uvrstiti v finalni del predtekmovanja.

Torej, za našo zmagovalno ekipo bomo še navijali, nekaj sošolcev – navijačev bo odšlo z njimi v Ljubljano, kjer jih bodo z navijanjem spodbujali, vsi ostali pa boste držali pesti, da se tudi v Ljubljani uvrstijo kar najbolje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, ki so pokazali res veliko znanja, dobre volje, timskega duha in zdrave tekmovalnosti.

Ponosni smo na vas!!!

Mentorica MSC: Darja Lorenčič Lašič

(Skupno 553 obiskov, današnjih obiskov 1)