Vsak posameznik se že zaveda, kako pomembno je, da se zdravo prehranjuje. Vsakdo pa tudi ve, da je hrana, pridelana v naši bližini, torej lokalnem okolju, bolj kvalitetna, bolj zdrava in nedvomno bogatejša z vitamini ter minerali, kot tista, ki je pripotovala na tisoče kilometrov.

Prav zato sva bili učiteljici tretjih razredov veseli pobude Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in koordinatorice ge. Klavdije Gornik, da nas je pozvala k sodelovanju v projektu Jem drugače, jem domače: Zdrava prehrana in gibanje z roko v roki.

Namen projekta je bil ozavestiti učence in starše o zdravih učinkih lokalno pridelane hrane.

Koordinatorica ga. Gornik je z dvema sodelavkama in ponudniki lokalnih pridelkov pripravila delavnico za učence in starše tretjih razredov naše šole. Med tem, ko so starši prisluhnili predavanju in degustaciji pridelkov lokalnega okolja, so učenci sodelovali v pogovoru o zdravi prehrani in gibanju. Na njihova vprašanja jim je odgovoril g. Jasmin Handanović. Poudaril je, kako je pravilna in zdrava prehrana pomembna zanj, da ohranja telesno vzdržljivost. Po tem so tudi učenci poskušali sadne napitke, ki jih je iz lastnih ekoloških pridelkov pripravila ekološka kmetija Tikva. Pripravljeni napitki so jim bili okusni in spoznali so, kaj vse se lahko pripravi iz sadja in zelenjave. S polnimi trebuščki in z novimi spoznanji smo se odpravili proti domu.

                           Zapisali učiteljici tretjih razredov OŠ Rada Robiča v Limbušu:

                                   Majda Dajčman in Anita Ranc

(Skupno 306 obiskov, današnjih obiskov 1)