Letos smo v sodelovanju z Javnim skladom za kulturne dejavnosti Maribor in Društvom Jasa organizirali 18. slikarsko kolonijo osnovnošolcev Limbuš 2018 na temo kulturne dediščine pod naslovom »Kjer preteklost sreča prihodnost – kakšno Slovenijo si želim«. Dvodnevne kolonije, ki je potekala 3. in 4. oktobra na šoli, se je udeležilo 18 šol. 45 otrok je pod vodstvom svojih mentorjev razmišljalo o tem, kaj jim je kulturna dediščina zapustila, kako živijo danes in zlasti kaj si sami želijo za svojo prihodnost – kakšno Slovenijo, Evropo, svet si želijo.

Z letošnjo slikarsko kolonijo smo se pridružili izjemno koristni, ustvarjalno dramilni akciji Društva Jasa, ki že več let z močjo dobre knjige spreminja zavest prebivalstva, kar je pogoj za preobrazbo družbe. S knjigo iz zbirke Onežimo svet: Slovenija ima srce, ki jo je Društvo Jasa podarilo vsem sodelujočim šolam in vsebuje razmišljanja številnih filozofov, pedagogov, znanih osebnosti in seveda mladih, so mladi ustvarjalci še dodatno črpali ideje za svoje stvaritve.  V različnih risarskih in slikarskih tehnikah so ustvarili veliko zelo lepih in sporočilnih izdelkov. Našo šolo so zastopale učenke Glorija CAPL, Lana LESKOVAR, Tajda REITER in Lucija VANČEK.

Otvoritev razstave nastalih izdelkov, pod naslovom Čarovnija v sliki, je bila 22. 11. 2018 v Razstavišču Karlina, Pobreška cesta 20. Razstava bo na ogled do 18. januarja 2019.

mentorica Jasna Antolinc

(Skupno 578 obiskov, današnjih obiskov 1)