Ekskurzija pri predmetu ASTRONOMIJA – Zagreb  (6. 4. 2019)

Sobotno jutro ni bilo namenjeno dolgemu poležavanju v mehki in topli postelji, temveč se je bilo potrebno zgodaj vstati in se odpraviti proti šoli, kjer nas je že čakal avtobus, ki nas je ob 7.30 odpeljal na ekskurzijo v sosednjo Hrvaško.

Najprej smo se odpravil v Tehnični muzej Zagreb, kjer so nas seznanili z nekaterimi tehnološkimi pridobitvami preteklega časa, sprehodili smo se skozi rudnik, si ogledali eksperimente iz področja elektrike, ki jih je prvi izvedel Nikola Tesla in sodelovali še pri nekaterih poskusih.

Naslednji naš cilj je bil živalski vrt, kjer smo si vsak po svoje ogledali različne živalske vrste, ki krasijo Maksimirski živalski vrt. Izjemno urejen park Maksimir vabi na sprehod in ogled zelo lepo urejenega živalskega vrta.

Nazadnje smo si ogledali prekrasen muzej v Krapini, kjer so nas popeljali v čas neandertalcev, pot skozi muzej pa nam prikaže čas nastanka vesolja, galaksije, osončja in Zemlje ter nas popelje skozi geološke dobe vse do časa neandertalcev. Prekrasno doživetje v izjemno domiselno narejenem muzeju.

Ob zelo pridnih otrocih (48 učencev 7., 8. in 9. razreda) je ekskurzija uspela in po pogovoru z učenci menim, da smo z videnim lahko vsi izjemno zadovoljni.

Pa še kdaj!

                                                                                                                                                 Aleš Kotnik, prof.

(Skupno 539 obiskov, današnjih obiskov 1)