Navdušeni in polni pričakovanj  so se tretješolci v ponedeljek, 4. 11. 2019, podali na dogodivščino 20-urnega plavalnega tečaja.

Še nekoliko nesigurni so se pod okriljem prijetnih učiteljev plavanja podali v vodo in pokazali svoje znanje. Nadaljnjih 9 dni so bili razdeljeni po skupinah in se po najboljših močeh trudili usvojiti plavalne tehnike ali izpopolnit svoje znanje. V vodi so se hitro počutili kot ribice, postajali so vedno boljši in vedno bolj so zaupali v svoje sposobnosti.

Z izboljšano tehniko plavanja in boljšo kondicijo so plavalci treh od petih skupin premagovali tudi do 500 m dnevno, kar je pohvale vredno.

Ure plavanja so hitro minevale, želja po čim boljši usvojitvi tehnike in pridobitvi čim več kondicije je iz dneva v dan naraščala. Kljub utrujenosti, ki se je prikazala po polovici tečaja se je prav vsak trudil in delal po navodilih učiteljev. Vsak dan ni manjkalo časa za igro, zato je utrujenost bila kar hitro pozabljena.

Želja se je  povečala utrditi naučeno, da bi se na koncu tečaja lahko vsi brez težav pomerili na testiranju in uspešno odplavali 50 m-plavalci.

Tako je prišel dan testiranj. Obiskala nas je tudi ravnateljica in vsi učenci so še z večjo vnemo prikazali svoje plavalne sposobnosti.

Prav vsi tretješolci do odplavali 50 metrov v poljubni tehniki brez ustavljanja in si s tem pridobili naziv plavalec.

zapisala: Petra Polanec

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)