Foto: Urban Hajnc

Dragi učenci!

Vabimo vas na šolsko prireditev v našo telovadnico, v čast prihajajočim praznikom……. NE, NE, seveda ni res. Tako bi bilo, če nas ne bi doletela izolacija in pouk na daljavo. A prazniki so pred vrati in obeležili jih bomo drugače.

Foto: Urban Hajnc

Tokrat bomo morda še bolj kot kadarkoli prej znali ceniti besede, kot so  SVOBODA, DELO, DOMOVINA, PRIJATELJSTVO, ZDRAVJE… V hipu smo se namreč morali prilagoditi drugačnim razmeram in v hipu nam je nekaj bilo odvzeto. Vsak po svoje krmari svoj vsakdan in vsak po svoje je poiskal poti do tistih, ki mu pomenijo veliko. Ponovno gradimo prijateljstvo, spoznavamo nov pomen besede delo, spoznavamo veličino besede SVOBODA. Naj bodo tudi ti prazniki, ki so pred nami drugačni tudi v smislu, da jih vsak obeleži po svoje. Mi vam za namig dajemo le nekaj idej in privoščite si izlet po naši čudoviti domovini.

Namigi za proslavitev praznika:

– izobesite zastavo, naj se tokrat Limbuš sonči v družbi zastav,

– izdelajte zastavo in jo postavite na vidno mesto,

– oglejte si dober slovenski film,

– oglejte si  državno prireditev ob prazniku,

– naredi akcijo – vsi sošolci se dobite ob določeni uri vsak na svojem balkonu, pred hišo, ….. naredi fotografijo in jo podeli,

– oglejte si  Infodrom, kaj nam sporočajo o praznikih,

in ponovno spoznaj pomen praznika 27. april – dan upora proti okupatorju in 1. maj – praznik dela.

Dragi učenci in starši,

naj bodo prazniki prijetni, prosti dnevi polni smeha, veselja in mladosti. Naredimo praznik drug drugemu – s človeško bližino in prijazno besedo. Vse dobro do zaljubljenega meseca maja, ko vas ponovno čakamo na naših spletnih straneh.

Delili z vami Simona Lobnik in Katica Vezjak

(Skupno 319 obiskov, današnjih obiskov 1)