Iz ZPM Maribor so nam poslali spodnje povabilo za prijavo na jesenski tematski tabor:

Spoštovani!

Tudi v šolskem letu 2020/2021 bomo nadaljevali s tabori za nadarjene učence. Tabore bomo pripravili v različnih krajih po Sloveniji in na Hrvaškem, v času jesenskih, zimskih, prvomajskih in poletnih počitnic. Že v času jesenskih počitnic, od 26. do 29. oktobra 2020, pripravljamo nov tematski tabor, tokrat bomo na Domu Miloša Zidanška na Pohorju pripravili NOVINARSKI TABOR.
Zavedamo se novih razmer povezanih s COVID-19, vendar imamo pozitivne izkušnje iz poletnih počitnic, ko smo izvedli vsa načrtovana letovanja, 6 izmen v Poreču in 2 izmeni na Pohorju. Na letovanje smo skupaj odpeljali več kot 1100 otrok.  Z vso skrbnostjo in odgovornostjo smo se lotili priprav, vzpostavili posebne protokole za varno, predvsem pa brezskrbno letovanje in na ta način zagotovili, da so letovanja odlično potekala. Tako se pripravljamo tudi na izvedbo tabora, ki ga izvajamo na Pohorju in ne v Poreču ter le eno vsebino.

Tabori so odlična priložnost, da mladi preživijo počitnice na drugačen način. Dnevi na taborih bodo kreativni in ustvarjalni, seveda bo v ospredju tema izbranega tabora. Dodatno pa bomo dneve popestrili z različnimi aktivnostmi na prostem (jesen in noč čarovnic sta zagotovilo, da dolgčasa ne bo). Vsi, ki ste taborov za nadarjene v naši organizaciji že udeležili, potrdil o nadarjenosti ne rabite prilagati. Taborov se lahko udeležijo tudi učenci, ki niso prepoznani kot nadarjeni učeni, a ne morejo uveljavljati subvencije. Prevoz bo organiziran iz Maribora.

KRATEK OPIS TABORA: Če te zanimajo mediji in bi rad/a aktivno preživel/a počitniške dni, potem je tabor novinarstva pravšnji zate. Na domu Miloša Zidanška bomo v varnem zavetju pohorskih gozdov spoznavali pasti lažnih novic in jih ločili od resničnih, preučevali bomo razlike med oglaševanjem in prikritim oglaševanjem, spoznavali družbena omrežja kot vir informacij in nove oblike medijev – bloge in vloge, seveda. Zanimali nas bodo različni novinarski žanri, v katerih se bomo z vsem znanjem, idejami in resnostjo preizkušali kot novinarji. Preizkusili se bomo tudi kot uredniki, redaktorji in lektorji ter skupaj oblikovali že peto številko časopisa ODBIT(O).

Za vse informacije smo vam in staršem na voljo na ZPM Maribor na tel. št. 02 229-69-15 (Urša Žiger) ali po e-mailu: ursa@zpm-mb.si

Prijavnice in ostale informacije v priponki, v kratkem pa tudi na naši spletni strani. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest. V kolikor potrebujete prijavnice ali obvestila o taborih, nam to prosim sporočite in poslali vam jih bomo.

S prijaznimi pozdravi,
Urša Žiger

Jesenski tabor – opis

Prijavnica

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)