V petek, 5. februarja 2021, bomo s kulturnim dnem obeležili slovenski kulturni praznik 8. februar.

Začeli bomo z ZOOM video srečanjem, kjer boste dobili navodila za izvedbo:
4. razred ob 8.30 – povezavo do video srečanja vam pošljejo razredničarke.

5. razred ob 8.45 – povezavo do video srečanja vam pošljejo razredničarke.

6. razred ob 9.00 – povezavo do video srečanja najdeš v urniku za ta teden.

7. razred ob 8.30 – povezavo do video srečanja najdeš v urniku za ta teden.

8. razred ob 8.45 – povezava do video srečanja najdeš v urniku za ta teden.

9. razred ob 9.00 – povezava do video srečanja najdeš v urniku za ta teden.

Drage učenke in učenci!

Danes imamo kulturni dan. Povezujemo ga s ponedeljkovim prihajajočim državnim praznikom – 8. februar. To je dan, ko se vsako leto poklonimo našemu največjemu pesniku – Francetu Prešerenu. Zavedamo se, da je pisanje pesmi in zavzemanje za slovensko besedo še kako pomembno za slovenski narod.

Njemu v čast bomo danes kulturni v treh delih – počastili bomo spomin na njegova dela, dokazali svoje znanje o kulturnem prazniku in ustvarjali svoje umetnine s katerimi izražamo svoja razmišljanja, doživljanje.

  1. Najprej si boste na spletni strani, ki jo najdete tudi v opisnem besedilu, ogledali nekaj krajših poučnih videov.
  2. Nato boste izbrali boste svojo triado in se dokazali v kvizu o Prešernu. Potrudite se pri odgovorih, saj med seboj tekmujete a in b razred.
  3. V tretje boste iz obširnega nabora različnih področij izbrali sebi priljubljeno in ustvarili svojo umetnino v duhu današnjega dne. Dobro preberite možnosti ustvarjanja in pustite domišljiji prosto pot. Nekdo bo narisal moment iz dela Povodni mož, nekdo bo zarapal Prešernovo pesem, drugi bodo pisali doživljajski spis kako bi bilo, če bi se Prešeren rodil v Mariboru, spet četrti bodo posneli skeč ali se fotografirali v povezavi z današnjim kulturnim dnem. Pomembno je, da se izrazite na sebi ljub način.

Svoje umetnine (fotografije, videe, pesmi, slike ali druge dokumente) boste naložili s klikom na gumb Pošlji svoj izdelek in obvezno vpisali svoje ime, priimek in el. naslov, saj bomo najboljša dela tudi lepo nagradili.

Za konec vam predvajamo primer učiteljevega navdiha s priredbo pesmi Zdravljica, ki jo je priredil današnjemu načinu učenja na daljavo in jo preimenoval v Zoomljica.

Z nestrpnostjo čakamo na vaše izdelke in vam želimo prijetno ustvarjanje!

(Skupno 878 obiskov, današnjih obiskov 1)