Letošnji dan varne rabe interneta, ki bo 9. februarja, je posvečen temi dobrega počutja pri uporabi interneta. Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi. Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju? Kako lahko pri uporabi sami pazimo in skrbimo za svoje mentalno, fizično in emocionalno zdravje in tudi za dobrobit drugih, internet uporabljamo na način, ki je udoben, varen, nas zadovoljuje in izpolnjuje? Kje je zame idealno ravnotežje med koristmi in slabimi vplivi, ki jih imam od uporabe tehnologije? Je moč tehnologije uporabljati na človeku ter njegovemu zdravju in počutju prijazen način, da nam služi in nam pomaga pri doseganju lastnih ciljev, namesto da nas pri tem moti, prekinja in ovira ter slabša naše počutje in odnose?

Vir: safe.si

Ker letos poteka šolanje na daljavo (za učence 4. do 9. razreda) vabimo učence in tudi starše, da si na spletni strani safe.si (Safe.si za otroke in Safe.si za starše ) pogledajo nasvete, ki nam vsem pomagajo pri vsakdanji rabi interneta ter posledično tudi mobilnih naprav, računalnika, … Obe strani vsebujeta različne nasvete in tudi dejavnosti (predvsem stran za otroke), ki nas/vas na zanimiv in poučen način popeljejo skozi dobre in slabe plati uporabe interneta ter mobilnih naprav, računalnika, …

Na Safe.si so pripravili tudi različne kvize in spletne delovne liste ter dejavnosti, katerih povezave najdete spodaj.

Za učence 1. triade – Sejfko pazi na svoje dobro počutje pri uporabi interneta.

Najdi razliko med slikami

Poišči pravo senco

Dopolni vzorec

Za učence 2. triade – Kviz o dobrem počutju na internetu

Za učence 3. triade – Kviz o dobrem počutju na internetu

Kviz za najstnike – Preveri, kako dobro poznaš emotikone in njihov pomen

Kviz za najstnike – Ali deliš preveč (neprimernih) vsebin na družabnih omrežjih?

Kviz za najstnike – S kvizom do prepoznave laži na internetu

Učenci, starši in tudi učitelji vabljeni, da z ogledom nekaterih dejavnosti tudi letos obeležimo dan varne rabe interneta 9. februar.

Vir slik: Safe.si

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)