8. maja se pričenja teden rdečega križa. Na ta dan se je leta 1828 v Ženevi rodil švicarski mirovnik in humanist, dobitnik prve Nobelove nagrade za mir ter ustanovitelj Mednarodnega gibanja Rdežega križa in Rdečega polmeseca, Henry Dunant. 8. maja leta 1948 na njegov rojstni dan, je bil razglašen Mednarodni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca.

Letošnji slogan Rdečega križa je »Vse, kar delamo, delamo iz srca.«

Rdeči križ Slovenije je neodvisna, humanitarna organizacija nacionalnega pomena. Organizirano je kot enotno društvo v katerega je vključeno več kot 1000 prostovoljk in prostovoljcev.

Poslanstvo Rdečega križa Slovenije je humanost in solidarnost.Razvijanje človekoljubnosti in empatije do tistih, ki potrebujejo našo pomoč pa naj bodo to starejši, socialno ogroženi ali prizadeti v naravnih nesrečah.

V mesecu maju bodo v okviru Rdečega križa potekale različne dejavnosti in sicer sprejem drugošolcev med mlade člane Rdečega križa, srečanje s starejšimi krajani Limbuša in Peker, ter likovna delavnica, kjer se bodo izdelovale pozdravnice za starejše krajane.

Zdaj, ko se soočamo z negativnimi informacijami, ne pozabimo ohraniti spoštljivega odnosa do tistih, ki razmišljajo drugače.

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)