Petek, 12. 5. 2023, bo na pobudo predsednika vlade po slovenskih šolah posvečen kulturi nenasilja in strpnosti.

Ničelna toleranca do nasilja je na naši šoli že vsa leta ideal, h kateremu stremimo za oblikovanje skupnosti, v kateri je prijetno živeti. A v luči različnih dogodkov preteklih dni bomo tej temi v petek posvetili raznovrstne dejavnosti v prav vseh oddelčnih skupnostih. Svetovalna služba je ob posredovanem gradivu različnih strokovnih institucij pripravila prilagojene delavnice, ki jih bomo z učenci izvedli razredniki, učitelji in drugi strokovni delavci.

V prvi triadi bodo razgovori in dejavnosti izhajali iz pravljice, z učenci bodo ob književni osebi razmišljali o naših čustvih, kako jih prepoznamo in kako izražamo, pogovarjali se bodo ob različnih situacijah, kako ravnati, komu se zaupati ipd.

Z nekoliko starejšimi učenci bo pogovor izhajal iz ogleda videoposnetka. Prav tako bodo prepoznavali različna čustva, osredotočili pa se bodo, kako ta čustva prepoznajo pri sebi, kako jih izrazijo, h komu stopijo, če potrebujejo pomoč, kaj storijo, če je v stiski sošolec, prijatelj ipd. Govorili bodo o odnosih med nami, o vsakodnevnem dogajanju in zavedanju le-tega, vsekakor pa se bomo dotaknili tudi tem o ustrahovanju, empatiji in mejah svobode.

Ponovno bomo govorili o tem, da si vsi skupaj želimo, da je šola varen in prijeten prostor za vse nas.

Kolektiv šole

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)