V petek, 2. 6. 2023, je na Srednji gradbeni šoli Maribor potekal zaključni turnir Štajerske kadetske lige, ki se ga je udeležilo rekordnih 122 igralcev, od tega kar 6 učencev z OŠ Rada Robiča Limbuš.

V skupini do 9 let je zmagovalec turnirja postal Jakob Krajnc. Šolo pa so uspešno zastopali še: Kasper Cox, Alisa Oset, Mark Lisja in Žan Tertinek.
V skupini do 12 let je Maksim Krajnc zasedel 10. mesto. V skupni celoletni razvrstitvi šol po odigranih 8 tekmovanjih pa je OŠ Rada Robiča Limbuš zasedla 2. mesto in si tako priigrala tudi pokal.

V soboto, 3. 6. 2023, je na OŠ Šmarje – Sap potekalo Državno OŠ prvenstvo do 9 let, ki se ga je udeležilo 152 osnovnošolcev iz cele Slovenije.
Med dekleti do 9 let je tekmovala Alisa Oset in s 5 zmagami iz 9 partij zasedla 18. mesto.

V nedeljo, 4. 6. 2023, pa je potekalo še Ekipno OŠ državno prvenstvo do 12 let. OŠ Rada Robiča Limbuš se je tekmovanja udeležila z ekipo fantov v sestavi Maksim Krajnc, Jakob Krajnc, Mark Lisja, Kasper Cox in Louie Viher Davis. Po zelo izenačenih in napetih igrah so bili fantje do zadnjega v boju celo za medalje, tekmovanje pa zaključili na odličnem 7. mestu.

Ta dosežek je še posebej razveseljiv, saj so Maksim, Jakob, Mark, Kasper in Louie nastopili kot najmlajša ekipa v tej skupini in se bodo v naslednjem šolskem letu ponovno lahko borili za najvišja mesta.

Iskrene čestitke vsem mladim šahistom ob teh odličnih dosežkih!

Zapisala Karmen Mar

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)