Iz ZPM Maribor so nam poslali spodnje sporočilo:

Pozdravljeni prijatelji mladine!

S prižigom lučk v našem malem mestu pred vhodom v Dom ustvarjalnosti mladih smo pri Zvezi prijateljev mladine Maribor vkorakali v veseli december. Čarobno mesto z razstavo Slik iz volne smo zgradili tudi v Domu ustvarjalnosti mladih, kamor vabimo na decembrske popoldanske ustvarjalne delavnice DARILA SRCA, od 13. do 23. decembra. Otroke želimo spodbuditi, da novoletna darila izdelajo in ovijejo sami, izdelajo voščilnice ali morda novoletno dekoracijo. Čarobne snežinke pa bodo letošnja tema ustvarjalnih delavnic med Novoletnimi počitnicami, od 27. do 31. decembra.

A glavna zvezda decembrskega dogajanja je seveda DEDEK MRAZ, ki ga bomo s TV Maribor poiskali na Pohorju in ga pospremili v dolino. Spremljala ga bo VILA SIMONA, nepogrešljivi konjiči pa bodo poskrbeli, da se bo čarobna kočija z pravljičnim ‘tovorom’ popeljala po vseh kotičkih mesta.

DEDEK MRAZ SPET PRIŠEL BO MED NAS

11. decembra, ob 17.00, si bodo otroci na Televiziji Maribor lahko ogledali igrani film V KOČI DEDKA MRAZA, ki mu bo sledila lutkovna predstava Sneguljčica Lutkovnega gledališča Maribor. Med tem bo dedek Mraz z vilo Simono na svoji kočiji prispel v dolino in se ob 18.00 popeljal po ulicah pod Pohorjem.

Priložnosti za srečanje z dedkom Mrazom bo v naslednjih dneh še veliko. Z vilo Simono bosta vsak dan na poti (14.–21. december) in otroci jima bodo lahko pomahali z oken, balkonov, dvorišč ali med sprehodom po ulici. 28. decembra, ob 17.00, se bosta še zadnjič popeljala po mestnih ulicah. Ustavila se bosta v Čarobnem vrtu v Magdalenskem parku, kjer si bosta ogledala čarobno svetleče cvetje, ki so ga izdelali otroci na LumiLab delavnicah med poletnimi počitnicami ter se v Vilinskem mestu, srcu Čarobnega Maribora, poslovila.

Trase sprevodov dedka Mraza so objavljene naši spletni strani DEDEK MRAZ in na naši FB strani, kjer objavljamo še mnoge druge čarobne zanimivosti. Starše oz. skrbnike otrok prosimo, da tik pred sprevodom, ki ga želijo obiskati, še enkrat preverijo potek trase zaradi morebitnih sprememb, ki jim lahko botrujejo nepredvidljive okoliščine.

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

Veselimo se srečanja z vami!

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)