Lep je naš svet, mali svet,

tu smo dolgih tisoč let

in tu sredi srca,

naj živi Slovenija!

(Tone Pavček)

V petek, 24. 6. 2022, smo na šolski zaključni prireditvi obeležili dan državnosti. Prireditev se je pričela s pesmijo Lepa je dežela naša, nato pa smo se spomnili na čas, ko je Slovenija postala samostojna in neodvisna država. Razmišljali smo o njenih lepotah, bogastvu, raznolikosti in se odpravili na potep po naših čudovitih pokrajinah, kjer smo raziskali vse skrite kotičke in spoznali slovenska narečja.

Prisluhnili smo, kaj so na temo humoreske Kozlovska sodba v Višnji Gori zapisali in ustvarili naši učenci, ki so poustvarjali na literarnem in likovnem natečaju.

Kulturni program se je prepletal s številnimi glasbenimi in plesnimi točkami. Našo prireditev pa je s svojima pesmima Kruzaj in Ljujezen popestril tudi raper Emkej. 

Gospa ravnateljica je podelila nagrade in priznanja najuspešnejšim učencem ter nam zaželela prijetne počitnice.

V prihajajoče počitniške dni nas je ob koncu prireditve popeljal šolski učiteljski bend s pesmijo Dan ljubezni.

Vsi zbrani in združeni v telovadnici smo v prijetnem vzdušju zaključili to posebno šolsko leto in se odpravili na zaslužene počitnice!

Podarjena nam je bila čudovita dežela, zato se zavedajmo, kaj imamo. Ohranjajmo svoje običaje in narečja, širimo svoje znanje in bodimo ustvarjalni!

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim!

Zapisala: Barbara Papa

 

(Skupno 390 obiskov, današnjih obiskov 1)