Spoštovani starši,

v začetku šolskega leta smo vas seznanili, da je od leta 2023 tudi Šolski sklad OŠ Rada Robiča uvrščen na seznam upravičencev do donacij za leto 2022.

Davčni zavezanec lahko zahteva, da se 1% dohodnine, odmerjene po zakonu, ki ureja dohodnino, nameni za financiranje upravičencev do donacij. V zakonu je določeno, da se šolskemu skladu lahko nameni največ 0,3% odmerjene dohodnine (preostali del  se lahko nameni še drugim upravičencem).

Tako pridobljene donacije se v šolskem skladu uporabijo za sofinanciranje udeležbe učencev iz socialno manj spodbudnega okolja v šolah v naravi.

Podarjena dohodnina ne vpliva na višino vašega vračila ali doplačila dohodnine.

Dohodnino lahko podarite preko Sistema e-davki (z digitalnim potrdilom) ali preko izpolnjenega obrazca.

V mesecu septembru smo vam posredovali obrazec, ki ste ga bodisi sami poslali na pristojen finančni urad ali prinesli v šolo, da ga mi oddamo.

Konec meseca novembra smo od Ministrstva za finance prejeli obvestilo, da je obrazec za Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije spremenjen. Zato vsi tisti, ki ste zahtevo oddali preko obrazca, morate to storiti ponovno, na novem obrazcu, najkasneje do 31. 12. 2022.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste že oddali zahtevek in vas vljudno prosimo, da to storite še enkrat na novem obrazcu, ki ga prilagamo.

Vsem tistim, ki ste obrazec oddali v šoli sporočamo, da bodo vaši otroci prinesli domov star in nov obrazec. Prosimo, da izpolnjen nov obrazec čim prej vrnete v šolo.

Vabljeni tudi vsi, ki še niste podarili 1% dohodnine, da to storite. Obrazce lahko prejmete tudi v šoli.

Za podarjeno dohodnino se vam iskreno zahvaljujemo, tako v imenu kolektiva šole, kot v imenu naših učencev, katerim bo donacija namenjena.

 

S prijaznim pozdravi

                                                                                                                      Mojca  Kirbiš, ravnateljica

Obrazec za namenitev dela dohodnine za donacije

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)