Lions_D129Spomladi 2016 nas je Lions klub Piramida že petič povabil k sodelovanju mednarodnega likovnega natečaja PLAKAT MIRU, ki ga na državnem nivoju organizira LIONS DISTRIKT 129 SLOVENIJA.

 

Na temo »PRAZNUJEMO MIR« so naši učenci šestih, sedmih in osmih razredov razmišljali in ustvarjali Plakate miru. Ustvarili so veliko lepih in izvirnih plakatov. 15 otrok naše šole je s svojimi plakati sodelovalo tudi na občinskem nivoju, kjer so izbrali plakat JURETA ANTOLINCA , da zastopa našo šolo na državnem nivoju. V torek, 22.11.2016 je likovna žirija v sestavi dveh akademskih slikarjev, Franca Vozlja in Klementine Golija ter fotografinje Nike Bele in Darje Delavec, pooblaščenke za Plakat miru izmed 135 plakatov, izbranih na občinskem nivoju,  izbrala v FINALNI IZBOR 24 NAJLEPŠIH PLAKATOV v Sloveniji. Med njimi je tudi Juretov plakat. Jure, iskrene čestitke. Čestitke tudi vsem otrokom, ki so ustvarjali in sodelovali s svojimi plakati v projektu »Plakat miru«.

plakat_miru_jure_antolinc
Jure ANTOLINC

Žirija je bila mnenja, da je najlepši plakat, ki bo zastopal Slovenijo v Ameriki, plakat učenke Sare MOVRIN iz OŠ Franca Rozmana Staneta.

plakat_miru_sara_movrin
Sara MOVRIN

                                                                                                                                                                                                                                                                 Izbor najlepših plakatov si lahko ogledate in tudi všečkate na FACEBOOK STRANI Plakat MIRU Peace Poster Lions Distrikt 129 Slovenija.

likovna pedagoginja Jasna ANTOLINC

 

(Skupno 316 obiskov, današnjih obiskov 1)