Zdi se, da smo komaj prestopili šolski prag v mesecu septembru, pa je že januar. Kje je že 12. december, ko smo se preizkusili na šolskem tekmovanju  za Cankarjevo priznanje. Morda pa ni tako narobe, da sporočamo rezultate danes, saj o Cankarjevem letu nismo še javno ničesar povedali.

V letu 2018 bomo torej ob 100-letnici smrti velikega slovenskega književnika Ivana Cankarja obeležili Cankarjevo leto. Še posebej pestro dogajanje se obeta v Cankarjevem rojstnem kraju Vrhniki, prav tako pa bodo življenje in izročilo velikega kulturnika obeležili številni javni in zasebni zavodi, razstavišča, društva ter posamezniki po vsej Sloveniji.

In na začetku tega pomembnega leta nam je v čast sporočiti, komu je na tekmovanju uspelo doseči bronasto priznanje in kdo izmed 20 % osmo in devetošolcev se bo udeležil regijskega tekmovanja.

V četrtem razredu prejmejo bronasto priznanje:

Gal Majcen, Jera Musil, Minka Ela Šauperl in Ajda Obretan

V petem so to:

Jernej Čarman, Valentin kniplič Hegediš, Zala Leskovar, Tia Satler in Analena Bloudek.

V šestem:

Nuša Krajnc, Minca Munda, Rok Poštrak, Nik Bratuša in Pia Novak.

V sedmem:

Lana Boršič in Aljoša Vreš.

V osmem:

Larisa Mihailović, Katja Kokalj, Kaja Hartman, Tia Križanec, Trina Križe, Izidor Musil, Enej Rep in Gaja Strmšnik.

Na regijskem tekmovanju nas bodo zastopale Larisa Mihailovič, Katja Kokalj in Kaja Hartman.

V devetem razredu sta osvojili bron Vita Trantura in Lucija Markovič. Žal, zaradi kvote 20% se je uvrstila na regijsko tekmovanje le Vita Trantura.

Vsem prejemnikom bronastega priznanja čestitamo.

Udeleženkam regijskega tekmovanja želimo veliko razumevanja literarnnega dela, literarnega znanja, izvirnega in spretnega osebnega odziva na prebrano delo, skratka vse, kar bodo morale izkazati. Pa da bi jim bilo pisanje razlagalnega spisa izziv in užitek! Držimo pesti!

Zapisala: Darja Medved

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)