Pozdravljeni učenci od 6. do 9. razreda!

Zakorakali smo že v tretji teden učenja na daljavo, ki je vsem nam  prineslo mnoge izzive in seveda tudi veliko samostojnega dela.

V četrtek, 2.3. 2020, bomo prvič izvedli tudi kulturni dan na daljavo. Želimo, da si vsaj ta dan malce oddahnete od vsakodnevnih učnih obveznosti.

Doma si boste v dopoldanskem času preko posredovane povezave na računalniku, tablici ali telefonu ogledali slovenski mladinski film z naslovom Nika.

Glavna junakinja je Nika, šestnajstletno dekle, ki obožuje dirkanje z gokarti. Seveda pa neustavljivi najstnici ne gre vse po načrtih …

Podatki o filmu:

Dolžina: 90 min
Leto: 2015
Država: Slovenija
Jezik: slovenščina
Scenarij: Matjaž Pikalo in Slobodan Maksimović
Režija: Slobodan Maksimović
Igrajo: Ylenia Mahnič, Marjuta Slamič, Benjamin Krnetić, Nenad Tokalić, Sebastian Cavazza, Gašper Tič, Primož Pirnat, Borut Veselko, Gojmir Lešnjak Gojc, Zala Đurić Ribič, Demetra Malalan
Distribucija: Cinemania Group

Film je na 19. filmskem festivalu v Motovunu prepričal hrvaško občinstvo, gledalci so film nagradili z ovacijami, posebna mladinska žirija festivala pa je filmu dodelila glavno nagrado v kategoriji mladinskih filmov.

Torej, film je vreden ogleda. Uživajte!

Povezava do filma: https://bsf.si/sl/film/nika/#entire-film3261

 Po ogledu filma se boste preizkusili v kvizu Kahoot in odgovarjali na vprašanja v zvezi z ogledanim filmom.

Do kviza boste dostopali na povezavi s številko pin, ki bo objavljena v tabeli na vašem urniku, do katere dostopate na spletni strani šole.

V kviz se prijavite s svojim imenom in priimkom. Povezava do kviza bo na voljo v četrtek, 2. 4. 2020, od 12. ure naprej. Med odgovarjanjem na vprašanja vam ni potrebno hiteti, saj vam točke prinaša več pravilnih odgovorov in ne čas.

Kulturni dan sva za vas pripravili Darja Lorenčič Lašič in Barbara Papa

(Skupno 973 obiskov, današnjih obiskov 1)