Od leta 2001 praznujemo vsako leto, 26. 9. Evropski dan jezikov. Ta dan je posvečen jezikovni raznolikosti v Evropi in spodbujanju učenja jezikov.

Letošnji moto je povezovanje in sodelovanje s pomočjo jezikov. Osnovni cilji evropskega dneva jezikov so dvigniti zavest o pomembnosti učenja jezikov z namenom spodbujanja raznojezičnosti in medkulturnega razumevanja; zavzemati se za bogato jezikovno in kulturno raznolikost v Evropi; ter spodbujati vseživljenjsko učenje jezikov v šoli in izven nje

Spletna stran https://edl.ecml.at/ ,ki je na voljo v 39 jezikih, ponuja podrobne podatke o dogodkih, ki se odvijajo v počastitev tega dne, ter širok nabor raznovrstnih virov in dejavnosti za vsakogar, ki ga zanimajo jeziki in učenje jezikov,  preberete lahko zanimiva dejstva o jezikih, uporabite povezave do različnih jezikovnih iger, aplikacij ter zanimivih dejavnosti povezanih z učenjem tujih jezikov.

Lotite pa se lahko tudi ustvarjanja videza majice prihodnjega EDJ 2021. Ali pa se preizkusite pri prepoznavanju mita od dejstva, Rešujete lahko kvize, igrate igre, spremljate dejavnosti in aktivnosti, berete zanimivosti…

Naj bo sobota, 26. 9. dan, ko bo prav vsak nekoliko razmislil o večjezičnosti, lepotah jezikov in se morda ravno na ta dan odločil, da zase poišče jezik, katerega bi se rad na novo naučil.

Zapisala: Petra Polanec

(Skupno 550 obiskov, današnjih obiskov 1)