V četrtek, 17.3.2016, se je 48 otrok iz 7., 8. in 9. razreda z zavarovalnico Triglav odpravilo navijat za naše orle.

Zgodaj zjutraj smo se zbrali na parkirišču naše šole in se z avtobusom, okrašenim s plakati in transparenti, odpeljali novim izkušnjam in zmagam naproti. Pot je potekala dokaj mirno, dokler nismo naleteli na dolgo kolono, ki se je vila proti Planici. Po polžje smo se premikali dobro uro, napetost je naraščala, strpnost učencev pa popuščala. Zaradi velikega števila avtobusov in nepričakovanih ostalih gledalcev, smo se morali do arene odpraviti peš. Po nam letos neznani zasneženi poti, smo hiteli in sledili navijaškim krikom, ki so oznanjali, da se je tekmovanje že pričelo. Zamudili smo nekaj prvih skokov, a kljub temu uspešno navijali za vse naše tekmovalce. Transparenti so oznanjali prihod glasne zasedbe OŠ Rada Robiča Limbuš. Poiskali smo najboljši možni navijaški prostor v dolini pod Poncami in budno spremljali skoke vseh tekmovalcev. Najvišja jakost navijaških trobelj je oznanjala najdaljši skok Petra Prevca in zmago. Želja po srečanju s slovenskim šampionom in ostalimi tekmovalci je bila še večja, zato so se učenci tekmovalno skušali prebiti do podpisov, a je zaradi gneče, le-te uspelo dobiti le nekaterim.

Po malici in nekaj odrepanih pesmi Trkaja, smo se nasmejani vračali do avtobusa, vmes pa poskrbeli še za nekaj zimske radosti. Misleč, da se naše potovanje bliža koncu, smo se udobno namestili v avtobusu. Počitek ni trajal dolgo, saj je na postajališču Lukovica protestiral sam avtobus, ki nas ni spustil zlahka proti domu. Voznik avtobusa je poskušal ugotoviti napako in celo pustil, da ga za trenutek na voznikovem sedežu zamenja učitelj Nipič. Učenci so bili primorani počistiti avtobus in se pripraviti na selitev na nov avtobus, a nas je voznik še pravočasno presenetil in nas z istim avtobusom varno pripeljal v Limbuš.

Pozornost vidno utrujenih učencev je padala in po celodnevnem izletu smo se pozno popoldan vrnili v Limbuš, polni novih vtisov in bogatejši za še eno izkušnjo.

Tamara Štiftar

planica_11 planica_10 planica_9 planica_8 planica_7 planica_6

 

 

Četrtek, 17. marec 2016: Naši učenci so s spremljevalci na poti v Planico. Poslali so nam že nekaj fotografij.

10:24 – pod planiško velikanko

planica_5

9:51 – na poti do …

planica_4

8:41 – že eno uro v koloni (5 km pred Planico):

planica_3

7:24 – na postanku so učenci že navijaško razpoloženi:

planica_2

 

5:11: Dobro jutro … Planica, Limbuš prihaja. 😉

planica_1

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 2)